Isoleren

Isoleren een ware hype anno 2017. De doelen van de gemeentes om over een paar jaar energieneutraal te zijn. Dit kan niet gerealiseerd worden zonder de inwoners. De inwoners van de gemeente en koopwoningen zullen er namelijk zelf voor moeten zorgen dat hun woning zo min mogelijk uitstoot. Door het aanbrengen van isolatie zorgt u ervoor dat uw woning zo min mogelijk uitstoot.

Ook de rijksoverheid wil hun goodwill tonen om zoveel mogelijk woningeigenaren te stimuleren hun woning te isoleren. Hiervoor is de rijksoverheid in 2016 gestart met het beschikbaar stellen van subsidie. De subsidie pot is nu september 2017 op, maar uiteraard hopen we op een nieuwe beschikbaarstelling. Met deze subsidie wordt het namelijk voor veel woning eigenaren veel interessanter om de woning te isoleren.  En omdat niet alleen de overheid, de gemeente maar ook u zelf veel voordelen van heeft is het interessant eens over de mogelijkheden na te denken.

Voor de rijksoverheid en de gemeentes spelen uiteraard de verminderde uitstoot en het verminderde energieverbruik de grootste rol tot stimulatie. Maar voor uzelf zijn de voordelen aan isoleren dagelijks te merken. De woning wordt niet warmer in de winter en koeler in de zomer maar is ook minder aantrekkelijk voor schimmels en vocht. En naast deze eigenschappen zorgt het ook voor een fikse besparing op de energierekening.

Slechte isolatie zorgt er voor dat de woning de gestookte warmte slecht vasthoudt. Dit bekend dan juist weer in de zomer dat de woning de warmte makkelijk naar binnen laat waardoor u de ventilator of airco moet aanzetten om de woning nog een beetje behaaglijk te maken.

Isoleren van de woning is dus in alle gevallen een win, win situatie. Voordat u denkt aan isoleren is het raadzaam het energielabel van uw woning te bekijken dit omdat er op dit document staat weergegeven welke maatregelen er al zijn toegepast in- of aan de woning en welke maatregelen u nog kunt treffen. Zo weet u voor welke maatregelen u informatie moet opzoeken en welke bedrijven u van dienst kunnen zijn. U kunt ook hier meer informatie vinden.